Du har valgt

Chess MobiltBredbånd M

5 GB
149,-
 • Beste 4G-dekning - TEK.no mai 2017
 • 4G - Fri Fart
 • Ingen bindingstid
 • På nett overalt

Chess + Telia = sant

Nå har Chess og Telia slått seg sammen. Du kan fortsatt bestille abonnement hos oss, og beholder samme pris og innhold når vi flytter over til Telia. Du slipper også å bytte SIM-kort. Du hører fra oss i god tid før det skjer.

1
2
Personalia
Abonnement
Kvittering
 
 

NB: Fra og med den 1. juni 2017 vil våre mobile bredbånd kun fungere i Norge. Om du tar med deg det mobile bredbåndet til utlandet vil det ikke fungere. 

MobiltBredbånd M er bredbåndsabonnementet for deg som surfer litt hver dag, eller mye når du f.eks er på hytten i helgene. Bestill SIM-kort og sett det i nettbrett, modem, datamaskin eller ruter. Hvis du ikke har utstyr fra før kan du kjøpe utstyr i vår nettbutikk.

Chess 4G - Maks fart til lav pris

4G er stort sett raskere en bredbåndet du har hjemme i veggen. En film på f.eks. 500 MB laster du ned på bare et par minutter, og du kan streame live TV i HD-kvalitet uten å oppleve et eneste hakk eller forsinket bilde. 

Alle våre abonnement støtter 4G, men for å få maksimal hastighet/4G må du ha en ruter eller USB-modem som støtter 4G. Opplevd hastighet kan variere. Les mer om hastighet her.

Hvis grensen for abonnements databruk nås innen en kalendermåned vil du videresendes til siden http://www.chess.no/mbb/kvotestatus/. Her vil du få informasjon om at det er mulig å kjøpe mer data. Ved nedsatt hastighet kan du kjøpe mer data med full hastighet (1 GB for 69,-, 2 GB for kr 99,- 5 GB for kr 199,- eller 10 GB for kr 249,-). Datapakker kjøper du ved å sende en SMS med kodeord M1GB, M2GB, M5GB, eller M10GB til 06060.

Ønsker du å sjekke hvor mye data du har igjen på abonnementet ditt kan du sende en SMS med kodeord KVOTE til 06060.

NB! 4G er et mobilt bredbåndsabonnement som ikke kan benyttes til tale. Tjenesten inkluderer ikke videotelefoni og kjøp av underholdningstjenester som for eksempel ringetoner og logoer. Databruk fra utlandet har egne priser og kommer i tillegg til fastprisen over.

Dette betyr hastigheten

 

Hos Chess er du sikret god hastighet på mobildata. Uansett om du er tilkoblet 3G eller 4G er det uproblematisk å se film, surfe eller høre på musikk. 

Hastigheter på mobildata

Hvilken hastighet du vil oppleve avhenger blant annet av type teknologi på basestasjonene i området, dekning, samt hva slags mobil eller ruter du har. Som en tommelfingerregel kan du oppleve disse hastighetene: 

Hva påvirker hastigheten?

 Det er flere faktorer som påvirker hastighet og overføring av mobildata:

 • For en god opplevelse må du ha god 3G eller 4G-dekning der du er.
 • Flere mobilbrukere som «slåss» om kapasiteten i et område vil senke forventet hastighet
 • Jo kortere avstand til mobilmasten, jo bedre.

I noen tilfeller vil 3G kunne levere høyere hastighet enn 4G, på samme måte som 4G i andre tilfeller vil gjøre det samme. Uansett om din telefon er koblet til 4G eller 3G kan du være trygg på at du har tilgang til hastigheter som tilfredsstiller.

Hva slags hastighet du trenger for å se på film eller høre på musikk varierer fra tjeneste til tjeneste. Denne oversikten gir deg en pekepinn: 

Når du har brukt opp inkludert datamengde

Dersom du har brukt opp den inkluderte mengden data i abonnementet ditt, vil hastigheten på datatrafikk gå ned. Dette kalles også å strupe hastigheten. Strupehastigheten vil variere ut fra hvilket abonnement du har. Se informasjon om ditt abonnement her.

Dersom du kjøper en ny datapakke, eller du går inn i en ny fakturaperiode, vil hastigheten øke til normal hastighet igjen.

Hastigheten du vil oppleve avhenger blant annet av abonnementet ditt, dekningsforholdene, signalstyrke og avstanden til sender. Hvor mange som er koblet til basestasjonen, samt tid på døgnet vil også ha en innvirkning på hastigheten din.

Fakta om hastighet

 • Hastighet i mobilnettet dreier seg om hvor raskt datapakker kan transporteres til eller fra en enhet som er tilkoblet mobilnettet. Måleenheten for disse hastighetene er megabit per sekund (Mbit/s).
 • Man kan overføre data både i 2G-, 3G- og 4G-nettet. Men det er 4G-nettet som gir de raskeste hastighetene.
 • Forventede hastigheter i 4G-nettet er opptil 100 Mbit/s. Men de faktiske hastighetene avhenger blant annet av type teknologi på basestasjonene i området, dekning, samt hva slags mobil eller ruter du har.
 • 4G+ gir langt raskere hastigheter enn den første 4G-teknologien. Med 4G+ er det 300 Mbit/s i maksimal teoretisk nedlastingshastighet.
 • For å kunne oppnå de aller raskeste hastighetene i nettet, trenger du en mobil eller ruter som har støtte for 4G+.
 • Med 3G kan man forvente hastigheter på 2-20 Mbit/s, mens det på 2G er snakk om kun lave hastigheter med EDGE-teknologien, fra 40-200 kbit/s.
Standardpriser - Mobilt Bredbånd M
SMS 0,39 kr per melding
MMS 1,99 kr per melding
 

*Ingen kostnad pr. megabyte. Etter at grense for MB er brukt opp kan man utvide kvoten på https://www.chess.no/mbb/kvotestatus

Opplysningstjenester
Opplysningstjenester