Spotify Velg

Med verdens kuleste musikktjeneste kan du ta over festen eller søke opp gamle godlåter på en sikker og lovlig måte og få din favorittmusikk direkte på mobilen. Spotify gir deg suveren lydkvalitet, null reklame og mye, mye mer. Kun 99,-/mnd.

Med verdens kuleste musikktjeneste kan du ta over festen eller søke opp gamle godlåter på en sikker og lovlig måte og få din favorittmusikk direkte på mobilen. Spotify gir deg suveren lydkvalitet, null reklame og mye, mye mer. Kun 99,-/mnd.

Les mer

På MinSide legger du til Spotify som en tilleggstjeneste til ditt abonnement. Nyt musikken fra mobiltelefonen, nettbrettet eller PC'en din. Kun 99,-/mnd.

Unngå uforutsette utgifter dersom din telefon blir skadet eller stjålet. Velg en av våre smarte forsikringsløsninger for din telefon. Vi tilbyr landets beste mobilforsikringer, til en svært gunstig pris.

Les mer

80-90 % av sakene behandles innen 1 time etter at skaden/tyveriet er innmeldt og dokumentert hos Chess skadeservice.  Du risikerer ikke å sette deg fast i en papirmølle! Ved å ringe +47 941 06060 vil skadebehandleren gå igjennom skadeskjemaet sammen med deg over telefonen.

Spørsmål & svar Forsikring

OBS! Fuktskader må være knyttet til en kjent skadeårsak

ChessForsikring Smart 69,-
Unngå uforutsette utgifter dersom din telefon blir skadet eller stjålet. Dette er Chess sin forsikring til deg som vil være best mulig dekket når uhellet er ute.
Forsikringen dekker:

 • Tap av, eller skade på mobiltelefonen som følge av en plutselig ytre årsak knyttet til et bestemt skadetidspunkt, herunder ran, tyveri og fuktskader.
 • Misbruk av SIM-kort med inntil kr 20.000 ved tap og tyveri av mobiltelefon.

Forutsatt at kriteriene for forsikring er dekket, vil du få tilsendt en ny lik eller tilsvarende telefon til den som er stjålet, eller vi reparerer din skadede telefon.
Forsikringen omfatter ikke Apple iPhone (alle modeller) og mobile gjenstander med SIM-kort, som tablets/nettbrett/iPad/USB-modem, hvor produktets primæregenskap ikke er telefoni.
Du kan være trygg på at du har valgt vår beste forsikring, som dekker det aller meste av situasjoner som kan oppstå.
Egenandelen ved første skadetilfelle er på kr 500, med unntak for de 3 første månedene, hvor den er kr 1000.
Forsikringsvilkår

ChessForsikring iPhone 89,-
Endelig en forsikring som er skreddersydd for deg som sverger til iPhone!
Forsikringen dekker:

 • Tap av, eller skade på mobiltelefonen som følge av en plutselig ytre årsak knyttet til et bestemt skadetidspunkt, herunder ran, tyveri og fuktskader.
 • Misbruk av SIM-kort med inntil kr 20.000 ved tap og tyveri av mobiltelefon.

Forutsatt at kriteriene for forsikring er dekket, vil du få tilsendt en ny lik eller tilsvarende telefon til den som er stjålet, eller vi reparerer din skadede telefon.
Forsikringen omfatter ikke mobile gjenstander med SIM-kort, som tablets/nettbrett/iPad/USB-modem, hvor produktets primæregenskap ikke er telefoni.
Du kan være trygg på at du har valgt vår beste forsikring for iPhone, som dekker det aller meste av situasjoner som kan oppstå.
Egenandelen ved første skadetilfelle er på kr 600, med unntak for de 3 første månedene, hvor den er kr 1000.
Forsikringsvilkår

ChessForsikring - ikke lenger i salg
Forsikringen dekker:

 • Tap av, eller skade på mobiltelefonen som følge av en plutselig uforutsett ytre årsak knyttet til et bestemt skadetidspunkt, herunder ran og tyveri.
 • Misbruk av SIM-kort med inntil kr 10.000 ved tap og tyveri av mobiltelefon.

Forutsatt at kriteriene for forsikring er dekket, vil du få tilsendt en ny lik eller tilsvarende telefon til den som er stjålet, eller vi reparerer din skadede telefon.
Forsikringen omfatter ikke mobile gjenstander med SIM-kort, som tablets/nettbrett/iPad/USB-modem, hvor produktets primæregenskap ikke er telefoni. Forsikringen omfatter heller ikke Apple iPhone (alle modeller).
Egenandelen ved første skadetilfelle er på kr 350, med unntak for de 3 første månedene, hvor den er kr 1000.
Forsikringsvilkår

Med Utland 500 får du 500 forhåndsbetalte minutter som du kan ringe til utlandet med. Perfekt for deg som har slekt og venner i andre land! Du kan ringe til både mobil og fasttelefon, og tjenesten fornyes den 1. i hver måned. Pris: 149,-/mnd.

Utland 500 inkluderer ikke bruk i EU

Les mer

Siden Utland 500 er en tilleggstjeneste må du være Chess-kunde for å legge inn en bestilling. Om du ikke allerede er kunde hos oss kan du velge ett av følgende abonnement, for så å bestille Utland 500 etter at du har blitt aktivert: 

Utland 500 gjelder følgende land:

Europa:
Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Utenfor Europa:
Argentina, Australia, Bahamas, Bangladesh, Brasil, Canada, Colombia, Filippinene, Hong Kong, India, Indonesia, Iran, Israel, Japan, Jordan, Kambodsja, Kina, Martinique, Mexico, New Zealand, Pakistan, Puerto Rico, Singapore, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Trinidad & Tobago, USA, Venezuela og Vietnam.

Norden:
Om du lurer på hvorfor Norden ikke er inkludert i Utland 500, så er dette fordi Chess abonnement allerede har FriBRUK til alle de Nordiske landene. Dette betyr at du allerede kan ringe og tekste så mye du orker til Sverige, Finland, Danmark og Island så lenge du har et av disse abonnementene.

Ringer du mer enn 500 minutter til utlandet vil de ordinære minuttprisene for samtaler til utlandet være gjeldende. Gjenværende ringeminutter fra forrige måned blir ikke overført til neste måned.

OBS: Det tar litt lengre tid for oss å registrere at du har ringt til utlandet enn det ville tatt om du ringte til Norge, siden trafikkdataene kommer langveisfra. Det kan derfor ta litt lengre tid før samtalen blir trukket fra dine 500 minutter og dukker opp under foreløpig forbruk på MinSide.

Tvilling er en tjeneste for deg som jevnlig benytter to telefoner, f.eks om du har en telefon som ligger i bilen og en som du bruker ellers. Du får et ekstra SIM-kort, og slipper å bytte SIM-kort når du bytter telefon.

Les mer

Ved innkommende samtaler til ditt hovednummer, vil begge telefonene ringe samtidig. Innkommende SMS vil også mottas på begge telefoner. Ønsker du imidlertid å kun motta SMS på hovednummer, kan kundeservice hjelpe med dette. 

 • Datatjenester som er tilknyttet hovednummeret følger med tvillingkortet.
 • Potter på fasatprisabonnement vil deles med hovednummer.
 • Tvilling kan ikke kombineres med kontantkort, og Friends er ikke tilgjengelig.
 • Tvillingkortet har et annet nummer enn hovednummeret og forskjellig PIN- og PUK-kode. Dersom noen ringer tvillingnummeret, får innringer beskjed om å ringe hovednummer.
 • Det er ikke mulig å ringe mellom hovednummer og tvillingnummer.
 • Grunnet tekniske årsaker, krever tjenesten Tvilling at Telefonsvar er tilknyttet abonnementet. På enkelte abonnement koster tjenesten telefonsvarer kr 15,-.

Koster kun 30kr/mnd. Etablering 100kr.

Med SMS Kopi får du bedre kontroll over SMS-ene i ditt abonnement.

Les mer

Du kan:
• kopiere alle SMS til din e-postadresse
• videresende SMS til en annen mobil
• besvare SMS automatisk med autosvar

Tjenesten koster kun 19,-/mnd. og aktiveres enkelt på MinSide.

Autosvar (valgfritt)
Det du skriver som autosvar vil sendes i retur til den som sender SMS til deg.
F.eks: Jeg er for tiden på jobb i en fjellhall uten dekning, men vil svare så fort jeg er tilbake i dagslyset.

Videresending:
Ønsker du å få SMS-en videresendt til et annet (norsk) mobilnummer så skriver du dette inn under SMS Kopi-valgene på MinSide. Du kan også velge å få sendt en kopi av SMS til epost.

Du betaler ikke for meldinger som blir kopiert, videresendt eller sendt som autosvar.

Med Innholdsgrenser kan du sette en øvre beløpsgrense for hvor mye et abonnement kan belastes for kjøp av innhold pr kalendermåned.

Les mer

Innholdstjenester er tjenester som du bestiller fra Innholdsleverandører, og disse faktureres via telefonregningen din. Dette kan være gaver til veldedige organisasjoner via SMS, kjøp av ringetoner, chat-tjenester på SMS, kjøp av billetter til offentlig transport, betaling for Finn-annonser osv.
Alle nye Chess-kunder får automatisk en innholdsgrense på 250,-. Vi har valgt å gjøre dette for å skjerme kundene våre fra de uønskede utgiftene som ofte assosieres med innholdstjenester, og denne grensen kan enkelt endres eller fjernes på MinSide. Ved å sette en øvre grense for hvor mye fakturaen din månedlig kan belastes ved kjøp av innholdstjenester, kan du være trygg på at forbruket av slike tjenester aldri vil overstige avtalt beløp.

 •     Innholdsgrense 0 kr
 •     Innholdsgrense 100 kr
 •     Innholdsgrense 250 kr
 •     Innholdsgrense 500 kr
 •     Innholdsgrense 1000 kr

Alle innholdsgrenser er helt gratis.

Samtaler til Teletorg (telefonnummer i 820-serien og 829-serien) eller andre spesialnummer som f.eks opplysningstjenester og andre 4- og 5-sifrede nummer inngår ikke i tjenesten Innholdsgrenser. Om du vil sperre for denne typen telefonnumre kan du aktivere tjenesten Teletorgsperre.

ChessBonus er et gratis bonusprogram for alle aktive Chess-kunder. Du kan opptjene bonuspoeng som du kan veksle inn i rabattkode i nettbutikken, påfylling av ringetid på ditt kontantkort, SMS fra MinSide og mye mye mer.

Les mer

Detaljer opptjening av poeng

Aktivitet

Antall poeng

Tid

Innlogging på MinSide

Du får 5 poeng for hver innlogging. I en måned kan man maksimalt opptjene 50 poeng og 5 poeng hver dag

Poengene deles ut hver onsdag

Bursdag

Du får 500 poeng den dagen ansvarlig eier av abonnementet/kontantkortet har bursdag

Poengene deles ut fortløpende

Innmelding

Ved innmelding i ChessBonus får du 300 oppstartspoeng

Poengene deles ut fortløpende

Konvertering fra kontantkort til et abonnement

Du får 1000 poeng ved endring fra kontantkort til abonnement.

Maks en gang pr 6.mnd

Forbruk på abonnement*

 • 60 poeng pr måned kr 50-99
 • 80 poeng pr måned kr 100-399
 • 100 poeng pr måned kr 400-799
 • 120 poeng pr måned kr 800-1200
 • 140 poeng pr måned kr 1200+

Disse satsene er kun basert på reelt forbruk pr. måned. Faste avgifter som tilleggstjenester, abonnementsavgift, minstefakturering o.l. gir ikke poengopptjening. Dersom du en måned ikke mottar faktura så vil det ikke bli generert noen bonuspoeng. Er forbruket så lavt at det ikke blir sendt ut noen faktura, vil det reelle forbruket bli slått sammen med neste måneds forbruk.
 *Fastpris gir 100 poeng hver mnd.

Poengene deles ut hver måned den 20.

Lading av kontantkort

 • 20 poeng pr måned kr 0-100
 • 40 poeng pr måned kr 101-400
 • 60 poeng pr måned kr 401+

Dette gjelder påfyllinger pr måned

Poengene deles ut hver måned den 20.

Kjøp av telefon med nedbetaling

Ved kjøp av telefon med nedbetalingsavtale i nettbutikken får du 500 poeng

Poengene deles ut fortløpende.

Ha en aktiv nedbetaling

Har du en aktiv nedbetalingsplan gir dette 50 poeng hver måned

Poengene deles ut hver måned den 20.

Poengene er gyldig i 3 år fra opptjeningsdato

Bonusinnveksling kan ikke utføres før forfalt(e) faktura er betalt. Utføres betaling på MinSide vil betaling bli registrert med en gang. Ellers vil det ta noen dager før fakturaen er markert som betalt.

Bonuspoeng for kjøp av telefon med nedbetaling gjelder max 1 gang pr 12 mnd

Strex er en tjeneste som lar deg bruke mobilen til å betale, helt uten kredittkort eller bankkonto. Strex fungerer uavhengig av hvilken mobiltelefon eller abonnement du har, og alle betalingene kommer på mobilregningen din. Du betaler via SMS, eller ved å velge Strex i nettbutikken eller appen når du skal betale for en vare eller tjeneste.

Les mer

Registrer deg på strex.no/reg, så er du klar for å betale med Strex. Betalingene belastes på mobilregningen din, og du har full oversikt på Min Side på strex.no.

Strex kan blant annet brukes til:
    • Digitale tjenester fra Schibsted
    • Parkering via EasyPark
    • Reiser med Skyss, AtB, Kolumbus og Ruter
    • Cowi piggdekkoblat
    • Fortum elbil-lading
    • Beat streaming
    • Salgsautomater, f.eks. Selecta
    • SMS-donasjoner til f.eks. TV-aksjonen, Røde Kors, Kreftforeningen, Dyrevernalliansen og mange andre veldedige organisasjoner.

Følg med på strex.no og Strex' Facebookside for informasjon om nye utsalgssteder!

Ha et møte på mobiltelefonen! Trenger du å snakke med venner eller kolleger som oppholder seg på forskjellige steder? Da er tjenesten Konferanse løsningen. Du kan invitere inntil fem deltakere til et telefonmøte, uansett hvor de er.

Les mer

Det spiller ingen rolle om du kontakter dem på mobiltelefon eller fasttelefon. Det eneste kravet for å benytte tjenesten er at minst én av deltakerne har tjenesten tilknyttet abonnementet.

Ved konferanse betaler man kun vanlig ringepris ganget med antall deltakere.

Slik setter du opp en konferanse:

NB: Denne veiledningen gjelder de fleste telefoner. Se veiledningen for din mobiltelefon.

Ønsker du å bestille tjenesten Konferanse kan du gjøre dette på MinSide.

Sett over er en tjeneste som gjør det mulig for deg å sette en samtale over til et annet telefonnummer.

Les mer

Denne tjenesten kan bestilles ved å kontakte kundeservice. 

Sett over virker på denne måten:

 • Du får en telefon du vil sette over.
 • Trykk (telefonikon/mer/valg) og velg Sett på vent/hold/Parker samtale. 
 • Gå til kontaktlisten, finn nummeret til du vil sette over til og ring. 
 • Når mottaker svarer, kan du si hva det gjelder, og taste 4 og ring ut-tast. Samtalen blir da satt over.

Koden å huske er altså 4 ( og ring), og du kan gjøre dette til alle andre mobil- og fasttelefoner i Norge.

Gir deg en personlig telefonsvarer som tar imot beskjeder for deg når du ikke har anledning til å ta telefonen.

Les mer

Når noen har lagt igjen en melding på svareren blir du varslet med en SMS slik at du kan lytte til meldingen når det passer deg.

Du har også anledning til å spille inn din egen velkomsthilsen, dette forteller dem som ringer at de har kommet til riktig person. F.eks "Hei du har kommet til Per sin mobil, jeg kan ikke ta telefonen akkurat nå, men legg igjen en beskjed så ringer jeg deg så snart jeg har anledning"

Telefonsvarer kan benyttes når du er utenfor dekning, har telefonen avslått, er opptatt eller rett og slett ikke ønsker å svare på anropet.

Ønsker du å bestille tjenesten Telefonsvarer kan du bestille dette via MinSide.

Brukerveiledning Telefonsvarer

Telefonsvarer Mini lar de som ringer deg legge igjen talebeskjed når du ikke kan ta telefonen. 

Les mer

Legger de ikke igjen beskjed, får du sms med deres mobilnummer, og kan ringe tilbake. Telefonsvarer Mini hjelper oss i en travel hverdag ved at vi kan svare når vi får tid uten å bekymre oss for at anrop ikke skal bli registrert.

Hovedfunksjoner i tjenesten

 • Telefonsvarer Mini er inkludert i alle Chess sine abonnement og kontantkort
 • Telefonsvarer Mini har ingen månedspris
 • Telefonsvarer Mini tar i mot beskjeder når du er opptatt
 • Du varsles med SMS.

Lytte til talebeskjeder: Talebeskjeder lytter du til når det passer ved å ringe +4792100889.

Detaljer om tjenesten

 • Talebeskjeder blir automatisk slettet når de er spilt av
 • Talebeskjeder blir lagret i maksimalt 3 dager
 • For at tjenesten Telefonsvarer Mini skal virke, må din mobiltelefon har viderekobling til +4792100889 ved minst en av følgende situasjoner: a) Ikke svar, b) Opptatt, c) Uten dekning
 • Telefonsvarer Mini blir ikke lagt på tvillingkort fordi tvillingkort krever tjenesten Telefonsvarer for å virke.
 • Tjenesten deaktiveres ved å taste #002# (og trykke send-knappen)

Bruk i utlandet

Viderekobling av innringer til ditt Telefonsvarer Mini nummer er gratis også når du er i utlandet. Varsling via SMS er gratis. Når du fra utlandet ringer opp ditt Telefonsvarer Mini nummer for å spille av talebeskjeder, prises samtalen i henhold til vanlig samtalepris fra det landet du besøker og tilbake til Norge.

Du kan oppgradere Telefonsvarer Mini til tjenesten Telefonsvarer, og vil da få følgende funksjonalitet i tillegg til den beskrevet over:

 • Personlig velkomsthilsen
 • Lagring av flere meldinger over lengre tid (7 dager kontra 3 dager)
 • Lagring av avspilte meldinger
 • Fastprisen for Telefonsvarer er kr 15/måned, mens den for Telefonsvarer Mini er kr 0/måned

Spørsmål & svar

Teletorgtjenester er en samlebetegnelse for diverse nytte- og underholdningstjenester som du kan ringe til. Samtalene gjelder for nummer som begynner med 820 eller 829. Prisen for teletorgtjenester varierer fra nummer til nummer.

Les mer

Du blir fakturert for bruk av denne tjenesten over telefonregningen, og informasjonsleverandøren mottar en andel av prisen for tjenesten.

Teletorgtjenester kan være dyre å benytte og det er ikke alltid like lett å holde kontroll på kostnadene. Med Teletorgsperre sperrer du for utgående anrop til alle 829- og 820-numre.

Tjenesten kan bestilles via MinSide.

Visual voicemail gir deg en innboks rett i telefonen, med full kontroll over mottatte meldinger. Man kan da spille av meldinger i den rekkefølgen man vil, slette de man ikke vil høre på, eller ringe tilbake direkte til avsender.

Les mer

Visual voicemail, også kalt telefonsvarklient, gir deg en rekke fordeler:

 • Telefonsvar-meldinger levert rett i telefonen
 • Ingen tidkrevende talemeny for å høre meldingene
 • Full kontroll på avspilling av meldinger
 • Få oversikt over alle meldinger på skjermen 
 • Spill av meldingene i den rekkefølge du vil

Hvordan kan jeg ta i bruk Telefonsvarklient?
For å kunne ta i bruk Telefonsvarklient krever det at du har en telefon som støtter dette og tjenesten Telefonsvarer på ditt abonnement. Klienten blir aktivert når du setter sim-kortet i en telefon som støtter tjenesten. Dersom du allerede har SIMkort i telefonen aktiveres klienten automatisk.
Som førstegangsbruker av Telefonsvarer så vil du bli bedt om å sette telefonsvar passord og lese inn personlig hilsen. Du må sette personlig passord før du kommer inn til innboksen for å høre dine meldinger.

Klienten krever at Telefonsvarer er satt opp korrekt. Det vil si at man har viderekobling ved opptatt, ikke svar og/eller uten dekning til +4792100000. For mer info rundt hvordan sette opp Telefonsvar, se her.

Hva koster det å bruke Telefonsvarklient?
Bruk av telefonsvarklient krever Telefonsvarer, ut over dette koster ikke bruken av klienten noe i Norge. Telefonen er som standard satt opp til å deaktivere klienten i utlandet. Man vil da kunne bruke Telefonsvarertjenesten som i dag med SMS varsling og normal oppringing. Om man ønsker, kan man aktivere klienten og databruk i utlandet (se telefonens bruksanvisning). Bruk av klienten i utlandet følger normale data takster for bruk i de respektive land.
Telefonsvar kan bestilles via MinSide eller ved å ringe kundeservice på 924 06 060.

Bruk av faks og iPhone
Dessverre så støtter ikke iPhones Telefonsvarklient mottak av faks. Har du Fakssvarer vil ikke faks meldinger bli levert til Telefonsvarklienten når denne er aktiv.