Spørsmål & svar

Topp 4 spørsmål

Når du nå har mottatt ditt SIM-kort av Chess i posten vil du måtte aktivere dette for at det skal fungere.

Aktiveringen kan gjøres på følgende måter;
1.    Du kan selv aktivere SIM-kortet via MinSide.
2.    Du kan ringe aktiveringstjenesten på 815 11 045

Vær Obs på at dersom SIM-kortet er sperret må du ha et selvlaget passord til MinSide, da det ikke vil være mulig å få tilsendt nytt passord på SMS når nummeret er sperret.
Etter aktivering av nytt SIM-kort vil du måtte ta av og på telefonen for at aktiveringen skal gjennomføres.

En innholdstjeneste er en fellesbetegnelse for alt man betaler via SMS. Dette kan være nummeropplysningen, annonser i aviser eller på finn.no, piggdekkavgifter, stemme på TV programmer, konkurranser, spill og lignende til telefonen.

De aller fleste bruker innholdstjenester en gang i blant, gjerne uten helt å tenke over det.

Hvordan stopper jeg det? Mottar du innholdstjenester på SMS som du ikke ønsker, kan du svare opp meldingen og skrive STOPP. Tjenester vil da stoppe.

Ønsker du å sette begrensninger på selve abonnementet ditt kan du gjøre det på MinSide. Her kan du legge inn en sperre som begrenser hvor mye innholdstjenester du kan bruke i måneden til kr 0, 100, 250, 500 eller 1000.

Ønsker du hjelp til å få informasjon om en innholdstjeneste, avslutte en innholdstjeneste eller begrense abonnementet kan du også kontakte oss på telefon 06060 så kan vi finne ut av det for deg.

I et fastprisabonnement er all vanlig trafikk inkludert i fastprisen. Det er allikevel noen som opplever å få en faktura som er høyere enn fastprisen. Årsaken til dette er:

 • Det er den første regningen med dette abonnementet. Da blir man fakturert for hele denne måneden, pluss dagene siden man byttet i forrige måned.
 • Det er blitt ringt forskjellige service- og kundeservice- nummer (800-nummer, 815-nummer eller 5-sifret nummer). Slike telefonnummer har en egen takst og er ikke inkludert i fastpris.
 • At det er opprettet/benyttet SMS-innholdstjenester på abonnementet. Les mer om innholdstjenester her.
 • Forbruk i eller til utlandet

Du finner en full oversikt over din faktura, med en detaljert spesifikasjon på MinSide. Her kan du se akkurat hvilket forbruk som du er belastet for.

For å kunne sende og motta MMS samt gå på internett med telefonen må du ofte først motta et oppsett. Det gjør du ved å taste inn telefonnummer og MinSide-passord nedenfor.

MMS & WAP

Last ned oppsett til din mobil...
Mangler passord ?

Fortsatt problemer? Trykk her

Ta kontakt med oss på 06060, så ordner vi det for deg.

Se alle våre vilkår for abonnement, kontantkort og forsikringsordninger m.m på vår samleside for vilkår her.

Opprette en ladeprofil kan du enkelt gjøre på forskjellige måter:
·         Logge inn på MinSide og velge påfylling av kontantkort
·         Velge «Fyll på kontantkort» fra kontantkortsiden som du finner her

Det er ingen grense på hvor mange abonnement du kan samle sammen.

For å få venne- og familierabatt må du samle flere abonnement på ett kundenummer. Er du allerede chesskunde logger du inn på MinSide og fyller ut et eierskifteskjema.

Hvis du ikke allerede er chesskunde bestiller du venne- og familierabatt på chess.no.

HUSK PIN  & PUK
Dersom du har behov for å slå telefonen av, trenger du PIN & PUK når telefonen slås på igjen. Husk da å alltid ha disse kodene tilgjengelig. Har du tilgang til internett når du befinner deg i utlandet, kan du enkelt finne dine PIN- & PUK-koder via MinSide.

PRISER OG VALG AV OPERATØR
Når du kommer til utlandet, vil telefonen koble seg opp mot en av operatørene Chess har avtale med. Dersom du ikke får opp noen operatør automatisk, anbefaler vi at du slår telefonen av og på slik at den blir oppdatert i nettet.  Du kan også velge operatør manuelt på telefonen din, se brukerveiledningen for mer informasjon om dette.

Oversikt over alle operatører du kan benytte, samt tilhørende priser, finner du ved å velge ditt abonnement i abonnementsoversikten og se på priser utland.

For blinde og svaksynte er det satt opp en automatisk informasjonstjeneste med opplysninger om utenlandspriser i Norden og EU. Tjenesten kan nås ved å ringe gratisnummer (+47) 800 51 306.

BRUK AV LANDSKODE
For å ringe fra et land til et annet, må man benytte landskoden til det landet mottaker befinner seg i.
Dersom du alltid lagrer dine telefonnummer med landskode foran (+47 for norske nummer), trenger du ikke tenke på dette når du befinner deg i utlandet.

FAKTURERING AV SAMTALER
Under finner du noen eksempler på hvordan fakturering av samtaler i utlandet foregår:

 • Du befinner deg i Spania og ringer hjem til Norge
  Du betaler: Chess sin pris for å ringe til Norge
  Mottaker betaler: Ingenting
 • Du befinner deg i Canada og ringer annen norsk mobil i Canada
  Du betaler: Chess sin pris for å ringe til Norge
  Mottaker betaler: Chess sin pris for å motta i Canada, pluss evt. det som operatøren tar betalt for motta (lokal avgift)
 • Du befinner deg i USA og ringer norsk mobil i Canada
  Du betaler: Chess sin pris for å ringe til Norge
  Mottaker betaler: Chess sin pris for å motta i Canada, pluss evt. det som operatøren tar betalt for mottak (lokal avgift).

TAKSERINGSINTERVALL
Takseringsintervall er betegnelsen på hvordan samtalene takseres.I utlandet vil imidlertid dette takseringsintervallet variere ut i fra hvor du befinner deg.  Er takseringsintervallet pr. påbegynte minutt, rundes ringetiden opp til nærmeste hele minutt. Dersom takseringsintervallet er per 20. sekund, rundes ringetiden opp til nærmeste 20 sekunder. Hvilket takseringsintervall som gjelder hos de enkelte operatørene, finner du i vår prisliste.

DATATRAFIKK 
Datatrafikk i utlandet kan bli kostbart, og vi anbefaler deg å sjekke prisene før bruk. Vi gjør også oppmerksom på at eventuell makspris og fastpris på data ikke gjelder utenfor Norge.

Chess har innført Datagrense Utland 495 kr på alle sine abonnement, denne sikrer at du ikke kan bruke mer enn dette beløpet på databruk når du er i utlandet pr måned. Når grensen nås, blir abonnementet sperret for ytterligere databruk fram til neste månedsperiode.

Les mer om Datagrense Utland

TELEFONSVARER
Slik går du fram:

 1. Ring +47 921 00 001.
 2. Tast inn ditt telefonnummer, avslutt med *.
 3. Mens du hører velkomstmeldingen din; trykk * for å komme til innlogging. Du blir da spurt om et 4 sifret passord.
 4. Tast passordet ditt og avslutt med * for å høre på talemeldingene din.

Vi anbefaler at du endrer til en kode du husker, før du reiser til utlandet. For å endre kode kan du ringe 921 00 000 og taste #34.

FRÅSTJÅLET ELLER MISTET TELEFON
Skulle du være så uheldig å bli frastjålet eller mister din telefon i utlandet, anbefaler vi at du sperrer denne umiddelbart. Dette gjør du ved å kontakte oss på +47 815 11 060 (døgnåpen tjeneste).
Ønsker du å benytte deg av din forsikring kan du kontakte vårt kundesenter på 06060 (+47 815 11 060 fra utlandet).

Se vilkår for våre forsikringer her.

BRUK PÅ BÅT
Chess-kunder kan benytte sin vanlige mobiltelefon til å ringe og sende SMS ombord på båter på en rekke strekninger i og til utlandet. Dette er langt dyrere en vanlig mobiltrafikk og vi anbefaler våre kunder å sjekke prisene for samtaler på båt før bruk.

BRUK I AMERIKA
I Nord- og Sør-Amerika benytter man nettene GSM 1900 og 850, i motsetning til GSM 900 og 1800 som er standard i Europa. Skal du benytte din telefon her, trenger du en såkalt triband-telefon som støtter 1900-nettet.

BRUK I KARIBIEN
Operatøren JADMC er til stede i flere land i Karibien og Chess kan ikke se spesifikt hvilket land det er trafikk i eller fra. Dette betyr at samtaler som blir registrert på operatørkoden til JADMC og som er utført i enten Honduras, Jomfuøyene, Suriname eller Trinidad og Tobago, vil vises som trafikk i Karibien.

BRUK I JAPAN OG SØR-KOREA
I Japan og Sør-Korea støttes kun 3G-nett. Nyere modeller med 3G kan da i utgangspunktet benyttes i disse landene, men dette bør for sikkerhets skyld sjekkes med lokal operatør.

KUNDESERVICE FRA UTLANDET
Trenger du assistanse for ditt mobilabonnement nå du er i utlandet kan du ringe oss på telefonnummer +47 815 11 060. Husk også at du alltid har full tilgang til dine abonnementsdetaljer og faktura via MinSide.

Har du 2 eller flere SjakkMatt-abonnement med FriBRUK på samme faktura, mottar du automatisk 30 kroner i rabatt per abonnement.

På våre abonnement med fastpris er samtaler og SMS til mobil- og fastnummer i Norge inkludert i fastprisen. Samtaler til spesialnummer og samtaler til/fra utland har egne priser.

Fastprisabonnement hos Chess:

Nordenpriser på SjakkMatt
Nordenpriser er en tjeneste man finner på abonnementet SjakkMatt. Tjenesten gir deg frihet til å ringe hvor du vil TIL Norden for de inkluderte ringeminuttene uten å betale noe ekstra.

Godt spørsmål!

Siden vi ikke er helt sikker på hvor du bor, så kan du finne dekningskart for ditt område HER.

Dersom du behøver nytt SIM-kort kan du enkelt bestille dette via MinSide, eller du kan kontakte vårt kundesenter på 06060.