Er du klar for en splitter ny iPhone?

Er du klar for en splitter ny iPhone?

Det er hele ti år siden iPhone for første gang kom i salg, og Apple feirer det skikkelig. 27. oktober kan du forhåndsbestille i Phone X hos Chess.

Nå kommer det nemlig en helt ny versjon av telefonen, kalt iPhone X. Og det er kanskje det mest omfattende re-designet av Apples smartmobil vi noen gang har sett.

Det er en ting man virkelig merker ved første øyekast – rammene rundt skjermen er nesten helt borte; den ikoniske hjem-knappen er også fjernet, og samtidig er skjermen større og mer fargerik enn noensinne.

Skikkelig lekkert design

Kort fortalt har Apple redusert rammene til det minimale, spesielt på sidene, mens hjem-knappen er helt borte. All navigasjon i menyene blir nå gjort ved å sveipe oppover og nedover skjermen – det vil si ingen trykking på knapper. Dette betyr også at alle appene, menyene og bildene ser helt nydelige ut på den store skjermen.

Skjermen bruker forresten en teknologi som kalles OLED, som for brukeren betyr kraftigere farger, dypere sortnivå og rett og slett mye bedre bildekvalitet. Skjermen tilpasser seg også lyset rundt, slik at fargene er alltid optimale, og støtter moderne HDR-teknologier for enda bedre lys og farger. Samtidig er selve oppløsningen høyere enn noen gang tidligere modeller, slik at alt innholdet fremstår som mye skarpere.

Ser deg i ansiktet

Det er flere nyheter: Den nye iPhone låses ikke lenger opp med fingeravtrykk. Nå bruker du ansiktet ditt for å åpne den, godkjenne kjøp, låse opp apper og lignende. Det skal gå lynraskt, samtidig som det ser skikkelig høyteknologisk og futuristisk ut. Apple kaller løsningen for Face ID, og det er noen veldig smarte og avanserte teknologier som ligger i bakgrunnen. Systemet er også ekstremt trygt å bruke.

Face ID gjør det til og med mulig å bruke ditt eget ansikt til å animere emojier. Dette er virkelig stort!

Nye lademuligheter

Du kan lade mobilen trådløst – det betyr enkelt og greit at du legger den over en ladestasjon, uten å plugge inn en ledning. Dette er en elegant og stilig løsning, men du vil selvfølgelig fortsatt kunne lade opp med vanlig kabel om du ønsker det.

Forresten skal batteriet på iPhone X holde cirka to timer lenger enn på iPhone 7.

Apple har også oppgradert mange andre aspekter av mobilen: Kameraene er bedre enn noensinne, slipper inn mer lys, tar opp bedre video og tar enda bedre portrettbilder.

Trådløs lading

Trådløs lading slik Apple ser det for seg. Foto: Apple

Helt nye spillmuligheter

Ikke minst er kameraene tilpasset til såkalt AR (augmented reality) – altså utvidet virkelighet. Se for deg spill som Pokémon Go, der spill-elementer legges over den virkelige verden, bare enda mer avansert. Apple forventer mange flere slike spill og lignende apper, og de vil bli enda mer komplekse og underholdende. Potensialet her er kjempestort!

Det vi har fått presentert er en revolusjonerende, spennende og lovende smarttelefon.

iPhone X Kamera

Helt nytt kamera. Foto: Apple

Flere modeller

Hvis du ikke klarer å vente på iPhone X, har Apple også lansert to mer tradisjonelle iPhone 8-modeller. Disse ser i stor grad ut som dagens iPhone 7 og 7 Plus, men har begge fått en solid oppgradering.

Begge mobilene har glass på baksiden, slik at designet er enda mer moderne og stiligere. De har også bedre skjermer som tilpasser seg lyset rundt, bedre kamera og raskere prosessorer. Ikke minst støtter de også trådløs lading, utvidet virkelighet og mange andre nye teknologier. Mulighet for trådløs lading er det også. 

Sjekk ut nettbutikken vår for mer info.

Apple skal holde pressekonferanse neste uke, og vi er spent på hva som kommer! Her har du litt historie å slå ihjel ventetiden med.
Du leste riktig – om du er Chess-kunde surfer, skravler og tekster du med landets beste mobildekning. Det er konklusjonen fra Mediehuset TEK.no og Norges største uavhengige dekningstest av norske mobilnett.